Tule aistimaan, oppimaanja nauttimaan Strömforsin ruukin upeassa luonnossa sekä rentoutumaan saunan lämmössä yrttien tuoksussa!

LUONTOÄIDIN MYÖHÄISEN HERÄÄMISEN VUOKSI KURSSIA SIIRRETÄÄN!

Villiyrttejä ja saunahoitoja Strömforsin Ruukissa!

Uusi ajankohta: Pe 16.6. klo. 17.00 – la.17.6. n. klo.16.00

Kurssisisältö:

• Opit kurssilla keräämään villiyrttejä, käsittelemään ne ennen syömistä sekä valmistamaan niistä salaattia, sämpylöitä, teetä sekä la lounasruuan. Osa yrteistä käytetään hyvinvointituotteiden valmistukseen, joita käytämme saunaterapia-illassa. Lisäksi saat paljon hyödyllistä tietoa villiyrteistä sekä niiden käytöstä.

• Kurssi alkaa pe 26.5. klo.17.00. Alkutapaamisen jälkeen lähdemme keräämään villiyrttejä hierontanyyttejä, kasvonaamioita sekä jalkojen yrttikylpyjä varten. Opit valmistamaan itse yrttinyyttejä sekä tekemään ihon- ja hiustenhoitonaamiot. Samalla keräämme villiyrttejä myös iltapalan salaatti- ja teetarpeiksi. Retki kestää noin 1,5 tuntia.

• Saunomme yhdessä noin klo. 19.30 pe iltana ja käytämme keräämämme ja valmistamamme hyvinvointituotteet rauhassa nautiskellen tuoreiden yrttien tuoksusta ja levollisesta pitkän kaavan mukaan saunomisesta. Saunan jälkeen valmistamme ja nautimme Sofian tiloissa herkullisen iltapalan keräämistämme villiyrteistä.

• La klo. 9.30 lähdemme noin 3 t mittaiselle yrttienkeruuretkelle, jolloin kerätään lounastarpeet. Lounaan valmistamme yhdessä kurssin vetäjien ohjauksessa ja nautimme lounaan Hyvinvointikeskus Sofian tiloissa. Mahdollisen sateen varalta sadeasu ja kumisaappaat mukaan.

• Lauantai-aamun retkellä on mahdollisuus suorittaa 3-4 yrttiä villiyrttikeräilykortista.

• Kurssin hinta: 95 € 2 pvää ja 55 € 1 pvä (pe tai la). Kurssihintaan sisältyy sauna, yrttinyyttitarvikkeet sekä iltapalaan ja lounaaseen tarvittavat muut raaka-aineet(iktapala ja lounas itse valmistettuna). Majotus ei sisälly hintaan. Aluella on useita majoitusvaihtoehtoja (mm. Lomatähdet ja Strömfors Bed & Bistro) sekä kimppamajoitusta edulliseen hintaan.

Kurssin villiyrttiohjaajana toimii kauppayrttineuvoja Kari Laine(Nro 3290). Kauppayrttineuvoja on oikeutettu kouluttamaan poimijoita ja antamaan yleisöneuvontaa Opetushallituksen luvalla. 
Saunahyvinvointiohjaajana kuntohoitaja, hieroja/hierontakouluttaja Pia Mustonen.

Villivihannekset ovat lähiruokaa parhaimmillaan – ja oikeaa superruokaa; maukasta, terveellistä sekä täysin ilmaista!

Aistit avoimena kohti kesää! Koe Strömforsin ruukin upea luonto ja perinnesaunan makoisat löylyt yrttien tuoksussa!

Kuusenkerkkää, nokkosta, siankärsämöä, apilanlehtiä ja kukkia, poimulehtiä, mesiangervon lehtiä/ kukannuppuja, piharatamoa, pihlajan- ja koivunlehtiä, vuohenputkea, apilaa sekä voikukanlehtiä ja kukan terälehtiä…

Tervetuloa voimaantumaan villiyrteistä!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: terapiahierontasofia@gmail.com / Pia Mustonen, puh.0405564458