Hyvinvointia luonnosta - tule oppimaan turvehoitojen osaajaksi!

Selän turvehaudehoito on nautinnollinen ja rentouttava.

 

              

 

 

 


Tällä kurssilla saat tuplahyödyn – oppia sekä hemmottelua ja kurssi maksaa itsensä takaisin saman tien. Rentouttavat turvehoidot ja saunominen mukavassa ja innostavassa seurassa on oppimisen lisäksi todellinen hyvinvointielämys.

Olemme saaneet mahdollisuuden järjestää turvehoitokurssin alan pioneerin ja todellisen ammattilaisen opissa. Kurssin kouluttajalla Heikki Ruhalla LehtoPeat Oy:stä on 22 vuoden kokemus turvehoidoista ja 15 vuoden turvehoitokouluttajana. Ruha on järjestänyt turvehoitokursseja mm. Helsingissä Amiedussa. LehtoPeat myös tuottaa ja myy hoitoturvetta sekä tekee turvehoitoja Ahtärissä. Kurssilla on mahdollista ostaa turvehoitojen aloituspakkaus. Kurssilaiset saavat erityisen alennuksen turvehoitotuotteisiin sekä osallistumistodistuksen.

Kurssin järjestää Strömfors Hyvinvointi Strömforsin Ruukissa 16 -17.3.2018. Turvehoidot tehdään Strömfors Saunan tiloissa idyllisissä ruukkimiljöössä Kymijoen rannalla, jossa avantouintimahdollisuus.

Kurssin ensimmäisenä päivänä(pe) pidetään ensin teoriaosuus, jonka tarkempi sisältö on eriteltynä alla. Perjantai-iltana pidämme myös turvesaunan, jossa opettelemme tekemään toisillemme jalka- ja kasvoturvehoitoja sekä hiuspohjan turvehoidon.  

Lauantaina on vuorossa selän turvehaudehoidon opettelu – tämäkin tehdään pareittain. Turvehaudehoidossa lämmin hoitoturve levitetään koko selkään ja peitetään kelmulla. Hauteen annetaan vaikuttaa turvelämpöpakkauksen alla, jolloin turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti. Sillä aikaa kun turve on selässä, hierotaan pää, kädet ja jalat. Tämän jälkeen myös selkä hierotaan laajoilla otteilla eli venytyshieronnalla. Kurssilla opitaan myös turpeen avulla tehtävä imukuppihieronta, joka lisää turpeen vaikutusmekanismeja.

Lauantaina pidämme kertauksena muitakin käytännön harjoituksia mm. edellisenä päivänä opeteltuja kasvo-, jalka- sekä hiuspohjaturvehoitoja.

Turvehoitokurssi soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita turvehoidoista ja hyvinvoinnista sekä tietysti alan ammattilaisille; hierojille, sauna-yrittäjille sekä luontaishoitajille. Sinulla ei tarvitse olla hierontaosaamista – kurssilaisille opetetaan turvehieronta. Turvehoidot eivät vaadi saunaa tai kylpylää, vaan tavallinen hoitotila vesipisteellä käy.

Voit myös ottaa kurssin pelkän nautinnon kannalta ja rentoutua erilaisissa turvehoidoissa. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet tehdä hoitoja ja soveltaa omiin hoitoloihin tai yrityksiin palvelutuotteita.

Vähimmäisosallistujamäärä on 4 hlöä ja enintään 10 hlöä. Hoidot tapahtuvat pareittain.

Suosittelemme ilmoittautumaan mahdollisimman pian, sillä turvehoitokursseilla on ollut kysyntää. Kurssin hinta on 180€.sis ALV (käteinen / pankkikortti / lasku).

Hinta sisältää kaikki hoitomateriaalit. Majoitus ja ruokailut eivät sisälly hintaan.

Strömforsin Ruukista löytyy useita majoitusvaihtoehtoja sekä ruokapaikkoja. Voimme auttaa sopivan majoituspaikan varaamisessa sekä annamme mielellämme muitakin lisätietoja.

Ilmoittautuminen sekä lisätiedot:

terapiahierontasofia@gmail.com  / www.terapiahierontasofia.fi

Pia Mustonen, puh.0405564458 (kurssiin, majoitukseen ym. käytännön asioihin liittyvät)

maksuihin liittyvät)

heikki.ruha@lehtopeat.com  / www.lehtopeat.com

Heikki Ruha, puh.0400267401(kurssisisältöön ja maksuihin liittyvät)

Sitovat ilmoittautumiset sekä maksu suoritetaan viimeistään 12.3.2018.

 

 Turpeen vaikutuksista:

Lehtosuon Hoitoturvetta on käytetty menestyksellä ihottumien, psoriasiksen, aknen, hiuspohjan, säärihaavojen, vaippaihottuman, lihassärkyjen, nivelvaivojen, reumaattisten kipujen, turvotuksen, verenkiertohäiriöiden, kuukautiskipujen, vaihdevuosivaivojen, eturauhasvaivojen ym. hoitoon. Kokohoito soveltuu reumasäryn, kulumien ja urheiluvammojen hoitoon. Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa ja turpeessa olevat bioaktiiviset aineet hoitavat ihoa. Akuuteissa tulehduksissa ja urheiluvammojen hoidossa

Teoriaosuuden teemoina mm:

Turve elementtinä / turpeen tutkimus/ hoitomuodot/ turvetuotteet/ turpeen vaikutukset

Käytännön harjoittelussa käymme läpi seuraavia:

Kasvonaamio/ turvejalkahoito/ Selän ja hartioiden turvehaude ja hieronta (Aaltosen tekniikka)/ turvesauna

         Lämpimästi Tervetuloa!

Tule aistimaan, oppimaanja nauttimaan Strömforsin ruukin upeassa luonnossa sekä rentoutumaan saunan lämmössä yrttien tuoksussa!

LUONTOÄIDIN MYÖHÄISEN HERÄÄMISEN VUOKSI KURSSIA SIIRRETÄÄN!

Villiyrttejä ja saunahoitoja Strömforsin Ruukissa!

Uusi ajankohta: Pe 16.6. klo. 17.00 – la.17.6. n. klo.16.00

Kurssisisältö:

• Opit kurssilla keräämään villiyrttejä, käsittelemään ne ennen syömistä sekä valmistamaan niistä salaattia, sämpylöitä, teetä sekä la lounasruuan. Osa yrteistä käytetään hyvinvointituotteiden valmistukseen, joita käytämme saunaterapia-illassa. Lisäksi saat paljon hyödyllistä tietoa villiyrteistä sekä niiden käytöstä.

• Kurssi alkaa pe 26.5. klo.17.00. Alkutapaamisen jälkeen lähdemme keräämään villiyrttejä hierontanyyttejä, kasvonaamioita sekä jalkojen yrttikylpyjä varten. Opit valmistamaan itse yrttinyyttejä sekä tekemään ihon- ja hiustenhoitonaamiot. Samalla keräämme villiyrttejä myös iltapalan salaatti- ja teetarpeiksi. Retki kestää noin 1,5 tuntia.

• Saunomme yhdessä noin klo. 19.30 pe iltana ja käytämme keräämämme ja valmistamamme hyvinvointituotteet rauhassa nautiskellen tuoreiden yrttien tuoksusta ja levollisesta pitkän kaavan mukaan saunomisesta. Saunan jälkeen valmistamme ja nautimme Sofian tiloissa herkullisen iltapalan keräämistämme villiyrteistä.

• La klo. 9.30 lähdemme noin 3 t mittaiselle yrttienkeruuretkelle, jolloin kerätään lounastarpeet. Lounaan valmistamme yhdessä kurssin vetäjien ohjauksessa ja nautimme lounaan Hyvinvointikeskus Sofian tiloissa. Mahdollisen sateen varalta sadeasu ja kumisaappaat mukaan.

• Lauantai-aamun retkellä on mahdollisuus suorittaa 3-4 yrttiä villiyrttikeräilykortista.

• Kurssin hinta: 95 € 2 pvää ja 55 € 1 pvä (pe tai la). Kurssihintaan sisältyy sauna, yrttinyyttitarvikkeet sekä iltapalaan ja lounaaseen tarvittavat muut raaka-aineet(iktapala ja lounas itse valmistettuna). Majotus ei sisälly hintaan. Aluella on useita majoitusvaihtoehtoja (mm. Lomatähdet ja Strömfors Bed & Bistro) sekä kimppamajoitusta edulliseen hintaan.

Kurssin villiyrttiohjaajana toimii kauppayrttineuvoja Kari Laine(Nro 3290). Kauppayrttineuvoja on oikeutettu kouluttamaan poimijoita ja antamaan yleisöneuvontaa Opetushallituksen luvalla. 
Saunahyvinvointiohjaajana kuntohoitaja, hieroja/hierontakouluttaja Pia Mustonen.

Villivihannekset ovat lähiruokaa parhaimmillaan – ja oikeaa superruokaa; maukasta, terveellistä sekä täysin ilmaista!

Aistit avoimena kohti kesää! Koe Strömforsin ruukin upea luonto ja perinnesaunan makoisat löylyt yrttien tuoksussa!

Kuusenkerkkää, nokkosta, siankärsämöä, apilanlehtiä ja kukkia, poimulehtiä, mesiangervon lehtiä/ kukannuppuja, piharatamoa, pihlajan- ja koivunlehtiä, vuohenputkea, apilaa sekä voikukanlehtiä ja kukan terälehtiä…

Tervetuloa voimaantumaan villiyrteistä!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: terapiahierontasofia@gmail.com / Pia Mustonen, puh.0405564458